Járóbetegellátás

 2009.12.16. 09:13

Hétfőn elmentem a Szent János Kórházba tárgyalni a főigazgató asszonnyal és helyettesével. Korábban itt ígértem meg, hogy utána nézek annak, hogy az esetleges járóbeteg-szakrendelés áthelyezése Bicskére milyen hatással van a fekvőbeteg ellátásra. Olyan félelmek merültek fel (többek között Heim képviselő úr is ezt kérdezte tőlem), hogy ebben az esetben majd Székesfehérvárra kell kórházba feküdni szükség esetén. Nos, nem. Továbbra is a János Kórház az illetékes.

Korábban úgy tudtuk, hogy a János Kórház nem hajlandó szakrendeléseket kihelyezni Zsámbékra. Ezért is kértük a megyétől, hogy engedélyezze a fejér megyei Bicskéhez való csatlakozásunkat. Most azonban személyes találkozónkon a főigazgató asszony és helyettese azt mondták, hogy nőgyógyászatot és szemészetet valószínűleg ki tudnak helyezni. A szándék megvan bennük, de át kell számolniuk a tb-finanszírozás pontjait. Ez egy bonyolult rendszer, de a lényeg az, hogy csak egy bizonyos betegszámig fizet a kórháznak a tb. A felett nem. Mindenesetre azt mondták, hogy minden bizonnyal belefér Zsámbék a két szakrendelésbe. Ezért aztán újra át kell gondolnunk a Bicskéhez csatlakozásunkat. Egy héten belül írásbeli választ ígértek.

Ezúton is szeretném megkérdezni a zsámbékiakat: hova szeretnének járni inkább szakrendelésre? Bicske ugye jóval közelebb van, a rendelő jól ellátott, de naponta csak két buszjárat meg oda. A János kórház 25 kilométer, viszont a tömegközlekedés elég jó.

***

Ezúton is szeretnék gratulálni a Zeneiskola tanári koncertjéhez. Én még ilyen színvonalas zenei produkciót Zsámbékon még nem láttam.

***

Időközben egy kedves olvasóm figyelmeztetett, hogy Bicskére óránként jár busz. Be kell ismernem, hogy sose mentem Bicskére busszal. Minden esetre ez jó hír.

süti beállítások módosítása