Hírek az M1-ügyben

 2010.01.14. 09:34

Tegnap este az MTI hírt adott a szakminiszternek írt levelemről, amelyben kértem az M1-es ingyenessé tételét a zsámbéki lehajtóig. A hírt átvette a Kossuth rádió, interjút kért tőlem a Magyar Hírlap, és ma délelőtt jön hozzám interjút készíteni a Magyar Televízió is.

A rádió honlapján olvasható:

Zsámbék polgármestere levélben kérte a közlekedési minisztert, hogy támogassa kezdeményezésüket az M1 autópálya ingyenessé tételére Zsámbékig.

Az MTI-hez kedden eljuttatott levélben Lovas Lajos arra hivatkozik, hogy a nyugat-budai régió települései folyamatosan és dinamikusan fejlődnek, s ezt nem követi a közlekedési utak fejlesztése.

A településeken élő lakosok nagy része a fővárosba jár dolgozni, és a legtöbb szolgáltatás, kulturális program és szórakozási lehetőség is Budapesten érhető el.

Mivel az M0-ás körgyűrű nyugati szektora még nem készült el, a 11. számú főút és az M1 autópálya között fekvő települések lakóinak munkába jutása és hazatérése a hatalmas forgalom miatt nehézkes és rendkívül időigényes. Az itt élők a zsámbéki lehajtónál - a 26-dik kilométernél - érik el az M1-es autópályát.

süti beállítások módosítása