Központban a városközpont

 2009.11.04. 12:26

Várossá válásunk első kézzelfogható eredménye az a lehetőség, hogy városközpontunk fejlesztésére immár 600 millió forintra pályázhatunk. Nagyközségként csupán 90 millió forintos pályázat beadására volt lehetőségünk. Önkormányzatunk egy 500 millió forintos páláyzat beadása mellett döntött. Sajnos a beadási határidő rendkívül szűk, ezért megfeszített munkával kell dolgoznunk az ügyön.

Nekünk zsámbékiaknak közösen kell döntenünk abban, hogy hogyan is nézzen ki városunk központi területe. Ennek érdekében már összehívtam egy lakossági fórumot, ahol sok megfontolásra érdemes gondolat hangzott el. A közmeghallgatáson megígértem, hogy a közös gondolkodást egy újabb fórumon folytatjuk. Ennek időpontja: 9-e hétfő, 17 óra, helyszíne a Művelődési ház.

A pályázat beadásához számos dokumentumot kell elkészítenünk. Ezek közül a legfontosabb az Integrált Városfejlesztés Stratégia. Ez egy 300 oldalas tanulmány, amely meghatározza Zsámbék fejlődését a következő húsz évre. A dokumentum elkészítésére önkormányzatunk megbízást adott egy szakcégnek, tartalmáról azonban nekünk kell döntenünk.

Az előkészítés több fórumon is folyik. Ma délután 17 órakor lesz a Településfejlesztési bizottság rendhagyó ülése, ahol zsámbéki és zsámbéki kötődésű építészek, művészek ismertetik elképzeléseiket.

Pénteken tárgyalok Nagy Györgyivel a kastély bérlőjével arról, hogy hogyan tudna bekapcsolódni a projektbe.

Hétfőn pedig a Talentis program vezetőivel fogok tárgyalni ugyanerről.

Nagy lehetőségek előtt állunk, csak élni kell velük. Ehhez pedig összefogásra van szükség és minden személyes érdek félretételére.

süti beállítások módosítása