Ma a Magyar Nemzetben megjelent egy fényképes cikk a zsámbéki "illegális" zebrafestésről. A cikk szerzője együttérzően számol be a zsámbéki polgárok akciójáról. Ha az önkormányzatot megkérdezi az ügyről szívesen elmondtuk volna mi is a véleményünket. Helyette azonban megtette ezt a Lánchíd rádió, amelynek ma adtam élő interjút.

Az ügy hátterében az áll, hogy a nyár folyamán egy Bicskei utcai lakos, aki egyébként egykor kollégám is volt, megelégelte az áldatlan közlekedési állapotokat, valamint azt, hogy a közútkezelő többszöri kérésére sem létesített gyalogátkelőt a Mányi úton, és barátaival felfestett egy zebrát. Én azok után értesültem az eseményekről, hogy a rendőrség jelezte azt a Közútkezelőnek, az meg az önkormányzatnak. Az önkormányzat ezek után hozott egy határozatot, amelyben felkérte a közútkezelőt, hogy legalizálja a zebrát. A Közút válaszában kifejtette, hogy a zebra 1. nem jó helyen van, 2. balesetveszélyes, mert nincs fellépő, járda és világítás, 3. az egyik fele egy autók által is használt hídra nyílik. Azaz a zebra felszámolása mellett döntött, a költségeket pedig a létesítőre hárította.

Tudni kell, hogy a Zsámbékon áthaladó főutak az állam tulajdonában vannak, és a Küzútkezelő kezelésében, így azokhoz az önkormányzat hozzá sem nyúlhat.

Tárgyalásaink során azonban a Közútkezelő megígérte, hogy a patika előtti zebrát, amely teljesen lekopott az aszfaltról még októberben felújítja. Mindannyian láthatjuk, hogy ez nem történt meg, ellenben az "illegális" zebrát lefesttette.

Ezt mondtam el a rádióban is. Ezek után egyszercsak bekapcsolták a Magyar Közút képviselőjét, aki elismételte ugyanazt, amit nekünk is, elismerve, hogy valóban nem festették újra a patika előtti zebrát, de ezt csak akkor tudják megtenni, ha az állam forrást is biztosít hozzá.

Ezek után megkérdezem a Közútkezelőt, mikor szándékoznak eleget tenni ígéretüknek, és ha kell, tovább is megyek.

süti beállítások módosítása