A Váti hivatalosan is értesített, hogy 195 millió forintot nyertünk a bölcsőde-pályázatunkon. Ez pedig azt jelenti, hogy az új óvodával szemben, a volt Tiszti kaszinó helyén fel fog épülni az új négy csoportos bölcsődénk. Szép nap ez a mai:)

Ezzel összesen több, mint 600 millió forintot nyertünk ebben a négyéves ciklusban.

***

Tegnap a kulturális bizottság ülésén érdekes vita folyt az óvoda házirendjével kapcsolatban. Szabó Bernadett képviselőasszony felvetette, hogy többen jelezték neki, hogy az óvodába a gyerekek kifestve, nem odaillő ruhában járnak az intézménybe. Az intézmény vezetője csodálkozásának adott hangot, és jómagam is, mert ilyen jelzés eddig hozzám nem érkezett. Legerszki Tamás képviselő úr megjegyezte, hogy mint orvos ragaszkodik a körömfestés tiltásához az óvoda házirendjében, mert a mikrokeringést a köröm felületén ellenőrzik, és ha ez festékkel fedett, az életekbe is kerülhet.

A vita során kérdésemre kiderült, hogy a körömfestés - a mikrokeringés ellenőrzését nem csupán az óvodás korosztályban akadályozza, így nem életkor specifikus -, ezért kértem Legerszki képviselő urat, hogy tegyen javaslatot az önkormányzati intézmények esetében a probléma megoldására. Végül a jegyző úr jelezte, hogy a bizottságnak nincs módja sem beletenni, sem elvenni a házirendből, csupán elfogadhatja vagy elutasíthatja azt. Végül ketten, Keserű János és Horgos Zsolt igennel szavaztak, a többiek tartózkodtak, így az új házirend nem került elfogadásra.

süti beállítások módosítása