Ülések

 2009.12.09. 12:01

Tegnap délután 5 órakor kezdődött a Pénzügyi bizottság ülése és fél hétig tartott. A bizottság több fontos határozatot javasolt elfogadásra a testületnek. Ezek egy része a vízművel foglalkozott. A Vizmű felügyelő bizottsága többek között kialakította ügyrendjét, amelyet a biztottság elfogadásra javasolt a testületnek. Hasonlóképpen a tervtanácsról szóló rendelet módosítását is javasolta. E szerint a az egy-két lakásos családi házak terveit nem kellene a tervtanács elé vinni. A javaslatot azért támogattam, mert harminc napos (visszautasítás esetén hatvan) határidő indokolatlan késedelmet okoz az építkezéseknél. Ráadásul a tervtanács véleményét az építtetőnek nem kötelessége elfogadni, azt pedig, hogy a terv megfelel-e a helyi építési szabályzatnak, a főépítész is el tudja dönteni.

A Sportbarátok Egyesületének négy millió forintos támogatását javasolta öt képviselő. Ezügyben a bizottság olyan döntést hozott, mely szerint a kérédést a költségvetés tárgyalásakor javasolja újra elővenni.

Ezután testületi ülés következett, ahogy sikeresen megválasztottuk Polgár Attilát a Pénzügyi bizottság külső tagjának. Ezúton is gratulálok!

A tervtanács ügyében a rendelet tervezet a 12 fős testületben 6 igen szavazotot kapott, így a javaslatot elvetettük. Igennel szavazott: Gasparek Ferenc, Nagy Károly, Szabó Zoltán, Heim László, Keserű János és jómagam.

Legerszky képviselő úr javasolta, hogy a Vízmű felügyelőbizottságának ügyrendjéről még tárgyaljunk. A testület 7 igen szavazattal levette a napirendről a kérdést.

A Sportbarátok egyesületének ügyében a Pénzügyi bizottság javaslatát fogadtuk el. Nagy Károly javasolta, hogy a képviselők hat havi tiszteletdíjukat ajánlják fel a sportegyesületek támogatására. Egyelőre Nagy Károlyhoz Haraszti Levente csatlakozott az ülésen.

Ma délelőtt elnököltem a Zsámert ülésén. (Ez ugye a Zsámbéki-medence településeinek önkéntes társulása. Jelenleg kilenc település a tagja). Elfogadtuk a jövő évi költségvetést és a munkatervet. Beszámolókat hallgattunk meg, értékeltük az idei év munkáját. A Zsámert elsőként fogadott el állásfoglalást a Zsámbék-Pilisjászfalu elkerülőút érdekében idén tavasszal. Az építési engedélyt november 30-án adta ki a hatóság. Ez azért fontos, mert így uniós forrás használható a tényleges építéshez.

 

 

süti beállítások módosítása