Ma délelőtt Zsámert ülést tartottunk Zsámbékon. Elfogadtuk a tavalyi év pénzügyi beszámolóját, majd meghallgattuk, a Bicskei-, a Pilis-Buda-Zsámbék-, és a Budaőrsi kistérség pro régiós koordinátorának beszámolóját a 2010-es pályázati lehetőségekről. (Azért három kistérségből, mert a Zsámert tagtelepülései ezekben helyezkednek el. Bizony a Zsámbéki-medencét sok darabra szabdalja a közigazgatás.)

Az előadás alapján számunkra érdekes lehet a városrész rehabilitáció, a könyvtárfejlesztés és a hulladéklerakó rekultiváció valamint a vízbázis pályázat. Jövő hét kedden személyesen is találkozom a kistérségi koordinátorunkkal, hogy tájékozódjak a pontos feltételekről.

Az ülés végén arról határoztunk, hogy a Zsámert csatlakozik a herceghalmi kezdeményezéshez, és maga is kéri a Herceghalmi út és az 1-es főút kereszteződésében a körforgalom felépítését. Itt hetente történnek súlyos balesetek.

A Zsámert ülés napján kaptam meg a minisztérium válaszát az M1-es autópálya Zsámbékig való ingyenessé tételét kérő levelemre. Csepi Lajos államtitkár válaszolt, és kérésemet elhárította lényegében azzal az indokkal, hogy számos település kért már hasonlót, de eddig még egyszer sem adták meg, továbbá szeretnék bevezetni a kilométer alapú díjfizetést, és az általam javasolt megoldás ezt átláthatatlanná tenné. A Zsámert közgyűlése úgy határozott, hogy közösen ismételjük meg kérésünket a minisztériumhoz abban bízva, hogy a szélesebb fellépés eredményt hozhat általunk jogosnak érzett kérésünk teljesítésére.

süti beállítások módosítása