A zebra-ügy története

 2010.02.15. 17:54

Ezt most csak azért töltöm fel, mert megígértem. Elfogadva Koncz Balázs válaszát, én is a megoldást keresem. A hivataltól az események menetéről az alábbi tájékoztatást kaptam. Ebből mindenki levonhatja a tanulságot.
 
- Konczné Gilyén Julianna először 2007. augusztusában jelezte a gyalogosforgalom problémáját az érintett útszakaszon. Ekkor még csak közbenjárást kért a hatóságoknál.
- 2007. októberében kapott levelet a műszaki előadótól, miszerint a TFB felkutatja a balesetveszélyes helyeket.
- ez nem történt meg.
- 2008. januárban ismét levelet írt a hölgy az alábbi kérdésekkel:
a. mely hatóság jogosult lámpa és átkelőhely létesítésére
b. a helyükre ki tehet javaslatot
c. kinek kell fizetni
d. volt-e bejárása a tfb-nek?
- január 29.-én választ kapott:
a. lámpa ügyében a közútkezelő, gyalogátkelő ügyében a közlekedési hatóság az illetékes
b. bárki kezdeményezheti
c. az önkormányzat viseli a terheket
d. nem volt bejárás
- február 14.-én ezt Konczné Gilyén Julianna tudomásul veszi és megköszöni a választ
- Az események 2009. májusától vettek gyors fordulatot. Ekkor már Koncz Úr intézte a levelezést is.
- Kéri a gyalogátkelőhely létesítését, valamint felajánlja, hogy ad festéket a meglévő zebrák felfestésére. Jegyző úr támogatandónak ítélte a feladatot, de sajnos a zebrákat nem lehet csak úgy jószívvel lefesteni.
- egyúttal írt a nemzeti közlekedési hatóságnak is, akik júni 26-ra bejárást hívtak össze egyeztetés céljából hivatalunkba.
- Koncz Balázs közben festett egy zebrát a mányi útra.
- június 26-án így megtörtént a helyszíni bejárás a NKH részvételével, de ez már nem előzetes egyeztetés volt, hanem hatósági ellenőrzés és jegyzőkönyv felvétel, ahol Koncz Úr beismerte a zebrafestést, mi pedig kértük a hatóságot a meglévők újrafestésére, valamint a tfb legközelebbi ülésére is bevittük napirendre az ügyet.
Az NKH nyilatkozata szerint lát lehetőséget egy szabályos gyalogátkelőhely kialakítására az adott keresztmetszetben, de ezt kijelölésnek, tervezésnek és engedélyezésnek kell megelőznie. A Magyar Közút felszólította Koncz urat a festés eltávolítására.
- július 2.án erre kötelezte is a NKH
- erre Koncz Úr levelet írt a NKH-nak, hogy azonnal fessék fel a többi gyalogátkelőt újra, továbbá nem hajlandó eltávolítani a felfestést.
- július 8.-án a TFB (Településfejlesztési Bizottság), nem határozott új gyalogátkelőhely létesítéséről, de határozatában arról rendelkezik, hogy ezt a MK tegye meg, továbbá fesse át a régieket. Ezt meg is írtuk nekik.
- a MK ezt nem vállalta (augusztus 11.), csupán a régiek átfestését, azt is októberre ígérte.
- szeptemberben újabb levelet kaptunk Koncz Úrtól, válaszként tájékoztattam a TFB ülésről és a MK leveléről.
- novemberben még mindig nem voltak átfestve a régi zebrák, ezért levelet írtunk a MK-nak.
- erre decemberben megint írt Koncz Úr (megtörtént-e a gyalogátkelőhely kijelölés?, mikor fog?, mikorra fejezzük be a beruházást?)
- mire tájékoztattam, hogy a gyalogátkelőhely létesítése ügyében az eljárás megindult a hatósági bejárás összehívásával.
- időközben a MK a régi átkelőhelyeket felfestette.
- a gyalogátkelőhely kijelölő bejárás holnap (ez a múlt pénteket jelenti - LL) 9:00-kor lesz, ehhez forgalomszámlálást végeztünk piaci napon, nem piaci napon ügyfélfogadások idején és nem piaci napon nem ügyfélfogadási időben is.

 

süti beállítások módosítása