Olcsóbb víz - Harang

 2009.11.27. 20:17

Ma délelőtt Gasparek Ferivel a vízmű képviselőivel tárgyaltunk az alternatív vízforrásokról. Mostani forrásunk, nevezzük az egyszerűség kedvéért Tatabányának (itt van a székhelye a cégnek) jövőre 5 %-kal növeli az átvett víz árát jövőre. Pedig így is elég drága az. Megnéztem például a szüleim vítszámláját Budapesten, és azt láttam, hogy egy köbméterre számítva pontosan a fele a miénknek csatornával együtt.

Az illetékesek három éven keresztül állították, hogy nem tudunk pesti vizet venni, mert nincs összekötve a két hálózat. Egy hónapja tudom, hogy ez nem így van. Biatorbágytól igenis vehetnénk dunavizet nagyjából száz forinttal olcsóbban. Ez 150-170 forintot jelentene (Tatabánya jövőre majdnem 270-ért fogja adni).

Másik lehetőségünk a saját B6-os kút beüzemelése lenne. Ennek rendszerbeállítására jövő hét elején megkapjuk az ajánlatot. Azután már csak az engedélyek beszerzése van hátra, ami nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

***

Délután visszahívott a Kulturális minisztérium közgyűjteményügyi főosztályának vezetője a homoródszentpáli harang ügyében. Összefoglalva azt közölte velem, hogy idén már visszaadtak egy harangot egy erdélyi falunak. Ott is a partnertelepülés járt közben. Szóval nem lehetetlen a dolog, csak nehéz. Először a Nemzeti Múzeum főigazgatójától kell engedélyt kérnem. Erre szerinte januárban lesz a legnagyobb esélyem. Utána, igenlő válasz esetén, nem visszaadják a harangot, hanem tartósan kihelyezik. Elmondta azt is, hogy a szállítás nem lesz olcsó dolog, mert a Nemzeti Múzeum ragaszkodik a különleges szállítóeszközhöz. Ha szerencsénk lesz, majd megtudjuk, mit is jelent ez.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása